In Leiden worden onder meer in het voormalige belastingkantoor Oekraïense vluchtelingen opgevangen. (Foto: Chris de Waard).

Bevolking groeit in alle gemeenten in onze regio

In 2022 groeide het aantal inwoners van alle gemeenten in onze regio. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei komt vooral door de toegenomen immigratie, onder meer van Oekraïeners die op de vlucht zijn voor de oorlog in hun land.

In Leiden groeide de bevolking tot 1 december met 15,4 inwoners per duizend inwoners. Vlak daarachter zit Zoeterwoude. Daar kwamen er 15,3 inwoners bij per duizend inwoners. Naast de opvang van zo’n veertig Oekraïense vluchtelingen werden in 2021 verschillende woningbouwproject opgeleverd. Dit verklaart, volgens het CBS, de flinke groei van de kleinste gemeente van Zuid-Holland.

In Oegstgeest en Leiderdorp was de bevolkingsgroei een stukje lager. In die twee gemeenten kwamen er respectievelijk 9,1 en 6,8 inwoners per duizend inwoners bij. In Voorschoten was de groei met 1,4 inwoners het kleinst van onze regio.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×