Deze kerstboom ligt klaar om ingeleverd te worden. (Foto: Robbert Beurse).

Wegbrengen loont: Zoeterwoude betaalt inwoners per ingeleverde boom

De gemeente Zoeterwoude betaalt inwoners 50 cent voor iedere kerstboom die zij op woensdagmiddag 11 januari komen inleveren. Ook ontvangt iedere Zoeterwoudenaar die een kerstboom afgeeft een lot uit de loterij die de gemeente de volgende dag organiseert. Met de loterij zijn VVV-bonnen te winnen.

Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kunnen Zoeterwoudenaren hun boom afgeven bij het parkeerterrein van De Eendenkooi (Rijndijk) of De Klaverhal (Dorp). De actie geldt alleen voor inwoners van Zoeterwoude. De gemeente benadrukt dat er om legitimatie gevraagd kan worden.

Het is niet voor het eerst dat Zoeterwoude een dergelijke actie organiseert. Meestal levert de actie, in de gemeente met 3850 huishoudens, zo’n 1200 ingeleverde kerstbomen op.

Zoeterwoude is niet de enige gemeente die inwoners betaalt. Ook in buurgemeente Leiderdorp is een weggebrachte kerstboom 50 cent waard. De gemeente Oegstgeest moedigt jonge kerstbomenjagers aan om zoveel mogelijk bomen in te leveren in het kader van de ‘kerstbomenchallenge’. Iedere ingeleverde boom is goed voor een lot in de loterij.

De uitslag van de loterij wordt op 12 januari bekendgemaakt op de website van de gemeente. De winnaars moeten zelf contact opnemen met het gemeentehuis via telefoonnummer: 071-5806300.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×