Oprichter Ioana Tudor van De Generator te gast in Cultuur071.

De Generator start 2023 met voorstelling over meest depressieve periode van het jaar

De Generator is al vijf jaar de alternatieve culturele hotspot in de Leiden. De programmering start komende zaterdag met de voorstelling ‘Het gewicht van een gedachte’ van werkplaats Van Woestijne & Jurrien van Rheenen. Het gaat over de sombere derde week van januari en de meest deprimerende dag van het jaar Blue Monday.

De Generator gebruikt dit momentum om juist ruimte te maken voor donkere gedachtes, depressies en mentale gezondheid in het algemeen. De voorstelling wordt afgesloten met een bijeenkomst met experts en ervaringsdeskundigen om het thema verder uit te diepen.

Het theater aan de Middelstegracht 36 ambieert het podium en de broedplaats te zijn voor vernieuwende makers van diverse achtergronden. Een plek voor maatschappelijk geëngageerd theater, waar het publiek niet onbewogen en onveranderd een voorstelling verlaat. Oprichtster en artistiek leider Ioana Tudor spreekt van het theater van de noodzaak.

Tudor: “Ik merkte al vroeg dat de culturele sector te veel een vrij elitaire en witte sector is, hoewel dat inmiddels iets aan het verschuiven is. Ook vond ik dat de theaterwereld weinig deed met het gegeven dat theater de wereld kan veranderen en in staat kan zijn om een revolutie te ontketenen. Toen dacht ik, als dat de situatie is dan bouw ik toch zelf een theater waar wel die ruimte voor dat activisme bestaat.”

Het alternatieve karakter van De Generator blijkt vooral uit de programmering. In het Sleutelstad-programma Cultuur071 geeft Tudor een vooruitblik op de plannen voor de komende maanden. De volledige programmering voor de komende weken is te vinden op de website van De Generator.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×