Langebrug (Foto: Google Maps)

In april kentekencamera's in Breestraat en bij Lammenschans

In april worden kentekencamera’s opgehangen bij de Langebrug, de Breestraat en bij de Lammenschansdriehoek. Het gaat om een proef met de handhaving van een uitstootloze bezorging van goederen binnen de Leidse stadsgrenzen. Dit staat in de ‘Voortgangsrapportage Autoluwe Binnenstad en Leiden Duurzaam Bereikbaar’ die GroenLinks-wethouder Ashley North van Klimaat, Mobiliteit en Financiën aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Met behulp van de speciale ANPR-camera’s (Automatic Number Plate Recognition) kunnen mensen met een ontheffing of vergunning wel in het gebied komen, terwijl ander verkeer wordt geweerd. “Deze camera’s worden gebruikt om te zien of een vrachtwagen of bestelbus voldoet aan de emissie- of ontheffingseisen”, aldus de gemeente.

De gemeente Leiden besloot vorig jaar om per 1 januari 2025 een ‘zero-emissiezone’ voor vracht- en bestelverkeer in te voeren voor de binnenstad. Dat betekent dat alleen elektrisch goederenvervoer in dat gebied nog is toegestaan. De zone wordt gevormd door de het gebied binnen de singels en het stationspleingebied aan de centrumzijde. Volgens de rapportage wordt gezamenlijk met ondernemersverenigingen en met de inzet van een logistiek makelaar uitgebreid over de invoering van zero-emissie gecommuniceerd.

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×