(Foto: Robbert Beurse en video: Robbert Beurse).

Thijs Versteegen krijgt jongerencompliment gemeente Zoeterwoude

De negentienjarige Thijs Versteegen heeft maandagavond het jongerencompliment van de gemeente Zoeterwoude ontvangen. Burgemeester Fred van Trigt overhandigde Versteegen, die zichtbaar verrast werd, een mooi aandenken, bosje bloemen en cadeaubon. De jonge vrijwilliger krijgt het compliment voor zijn inzet bij de scouting, voetbal en het BASI project.

Vooral met dit project maakt Versteegen indruk op de burgemeester. “Samen met zijn ‘maten’ heeft Thijs activiteiten voor ouderen georganiseerd. Door jongeren, voor ouderen dus! Als je je op deze leeftijd al inzet voor deze doelgroep word ik daar echt heel enthousiast van”, vertelt Van Trigt tijdens de uitreiking.

BASI
BASI staat voor: Becoming a Social Innovator. Verschillende gemeenten, waaronder Zoeterwoude, moedigen jongeren aan om iets voor hun omgeving te organiseren. Ze worden hierbij ondersteund door een coach.

Reden
Versteegen wist niet dat hij het compliment zou krijgen. “Ik vond het wel raar dat ik naar de nieuwjaarsreceptie moest. Maar ja, veel anderen van de scouting en mijn ouders gingen ook, dus ging ik maar mee. Toen ik opeens mijn broertje en zusje ook hier zag, dacht ik wel: ik ben hier met een reden”, zegt hij na afloop.

Vrijwillig
In zijn dankwoord weet de jonge Thijs de groep te raken. “Toen ik klein was waren en anderen die mij, bijvoorbeeld bij de scouting, een onwijs leuke tijd hebben bezorgd. Zonder dat ze er iets voor kregen, gewoon vrijwillig. Juist daarom vind ik het belangrijk om dat nu zelf weer voor anderen te doen”, legt hij uit.

Versteegen laat weten binnenkort meer activiteiten te willen organiseren. De burgemeester kan bijna niet wachten en ziet mogelijkheden voor andere doelgroepen.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×