(Archieffoto: Emile van Aelst).

Muzikantenborrel in Gebr. de Nobel: een middag voor en door muzikanten

Tijdens corona hadden muzikanten het zwaar. Zij konden nauwelijks optreden, en hadden hierdoor maar weinig inkomen. Gebr. de Nobel wil de Leidse muzikant zondagmiddag 15 januari in het zonnetje zetten en ze de kans te bieden om elkaar weer eens te ontmoeten en het glas te hebben.

“Een moment om even te kletsen, tips uit te wisselen en connecties te leggen voor een flitsende carrière als artiest. Als kers op de taart? Gideon Karting”, vertelt Gebr. de Nobel directeur Rutger Brouwer.

“Als muzikant moet je op veel dingen letten. Allereerst moet je muziek natuurlijk goed zijn, je moet kunnen plannen en met druk om kunnen gaan. Verder is er een ondernemend aspect aan het vak: je moet jezelf kunnen marketen, optredens regelen, op de hoogte zijn van royaltyrechten en veel meer. Máár er is één belangrijk aspect waar veel beginnende muzikanten moeite mee hebben: Netwerken, Netwerken, Netwerken, Netwerken.”


Directeur Rutger Brouwer vertelt in De avond van Sleutelstad over de Muzikantenborrel.

Met de borrel hoopt Brouwer kleine artiesten een zetje te geven door ze connecties te laten leggen met elkaar, tips te laten uitwisselen, en kennis te laten maken met de muziekwereld.

Gastspreker
Brouwer heeft ook een prominente gastspreker uit de muziekwereld uitgenodigd: Gideon Karting. Hij heeft in zijn twintig jaar in de muziekindustrie concerten georganiseerd van o.a. Lady Gaga, Adele, One Direction, Arctic Monkeys, Bruno Mars en BTS. Hij gaat vertellen over zijn vak en geeft belangrijke tips over het opbouwen van een muziekcarrière.

Het evenement start zondagmiddag om 15.00 uur. Entree is gratis. Vooraf inschrijven is verplicht.

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×