(Foto's: Emile van Aelst).

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Lenferink terug te kijken

Burgemeester Lenferink sprak maandagavond in de Pieterskerk de aanwezigen toe die naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden waren gekomen. Hij deed dat voor het eerst sinds 2019 weer live. Door corona was er in 2020 en 2021 een digitale editie van de receptie.

In zijn nieuwjaarstoespraak bedankte hij als eerste de hulpdiensten en het gemeentepersoneel voor hun inzet tijdens de jaarwisseling. Die is volgens Lenferink redelijk, maar niet echt goed verlopen. Er werden ook in Leiden immers agenten bekogeld met vuurwerk en ook waren er vernielingen. “Alle verloven moesten opnieuw worden ingetrokken, er vielen gewonden door vuurwerk en ook het verbod werd niet overal goed nageleefd.”

Lenferink wil net als de gemeenteraad graag een algemeen vuurwerkverbod. Dat kan in zijn ogen alleen landelijk. Een lokaal verbod wordt niet nageleefd en kan niet goed worden gehandhaafd.

De burgemeester stond verder stil bij de verkiezingen in maart 2022 die onder meer zorgden voor een vernieuwing en verjonging van de gemeenteraad. Ook andere vraagstukken kwamen aan bod in de toespraak die hierboven kan worden teruggekeken.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×