Klimplanten langs wanden verdiepte Tjalmaweg aangebracht

Vrijdag hebben gedeputeerde Frederik Zevenbergen en wethouder Gerard Mostert de eerste van 38.000 klim- en hangplanten langs de Tjalmaweg aangeplant. “De klimplanten zorgen voor een natuurlijk en groen aanzicht van de wanden van de twee kilometer lange verdiepte Tjalmaweg”, aldus de provincie.

“Net als bij andere delen van de RijnlandRoute hebben we ook bij de Tjalmaweg ruime aandacht besteed aan groen en aan een goede inpassing in het landschap. Dit zorgt voor een prettige beleving van de weg voor weggebruikers en omwonenden”, zegt Zevenbergen. De klim- en hangplanten langs de verdiepte ligging doen er ongeveer 3,5 jaar over om de lamellenwanden en geluidsschermen te bedekken.

Er worden voor de wanden vijf verschillende soorten klimplanten gebruikt. Dit zijn klimop, Clematis (bosrank), wilde kamperfoelie, wilde wingerd en de boomwurger. Dit levert volgens de provincie zowel in de zomer als in de winter een gevarieerd beeld op. Ook is er rekening gehouden met de zon- en schaduwzijde van de verdiepte ligging van de Tjalmaweg.

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×