(Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude krijgt wethouder stikstof

Het Zoeterwoudse college krijgt een extra portefeuille: stikstofzaken. De voorgenomen uitbreiding van twee naar drie wethouders maakt een herverdeling van portefeuilles noodzakelijk. Dat vertelt VVD-wethouder Mathieu Paardekooper die samen met zijn CDA-collega Paul Olthof de nieuwe stikstofportefeuille gaat beheren.

“Ik sta een aantal taken af aan de nieuwe wethouder. Onder andere: het sociaal domein, WMO en cultuur. Maar dat betekent niet dat ik het rustiger aan kan gaan doen”, legt Paardekooper uit. Het bestuur van de agrarische gemeente verklaarde eerder te erkennen dat de stikstofopgave van de boeren enorm is. Het college belooft bij de uitvoering van het Nationaal Programma Landelijk Gebied extra aandacht te hebben voor de agrariërs in Zoeterwoude.

De benoeming van de derde wethouder staat voor donderdag 19 januari op de agenda van de Zoeterwoudse gemeenteraad. Het CDA heeft daarvoor Moniek van Sandick voorgedragen.

Wethouder Mathieu Paardekooper in gesprek met Robbert Beurse over 2022 en 2023.

Besturen
Voor Paardekooper betekenden de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 een carrièreswitch. Hij stopte met zijn transportbedrijf om wethouder in Zoeterwoude te worden. “Aan de ene kant is er veel veranderd, aan de andere kant zeg ik altijd: besturen doe je niet perse met een stuur in je handen”, grapt hij terwijl hij tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente terugblikt op het afgelopen jaar.

Wennen
De baan van wethouder is dan wel nieuw voor Paardekooper, maar besturen ‘zonder stuur’ doet hij al veel langer. “Ik heb twaalf jaar in de gemeenteraad gezeten, als raadslid en fractievoorzitter van de VVD. Daarnaast heb ik verschillende besturen gezeten en ben momenteel nog steeds voorzitter van het Dorpsfeest Zoeterwoude”, vertelt hij trots. Toch is het nog steeds wennen als hij zijn naam in officiële documenten ziet staan. “Wethouder Paardekooper blijft nog wel een beetje gek. Het gebeurt regelmatig dat ik tegen mijzelf zeg: oh ja, dat ben ik.”

Naast de stikstofproblematiek gaat Paardekooper in 2023 ook aan de slag met de verkeersveiligheid in Zoeterwoude-Rijndijk, de energietransitie ‘Van Gas Los’ en de herinrichting van de openbare ruimte rondom het Dorpsplein in Zoeterwoude-Dorp.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×