Tegenstander Blue Waves/Bassets kwam beter uit de startblokken op het veld van DIOK en won met 12-22. (Foto's: Gerry van Bakel).

Thuisnederlaag voor DIOK-vrouwen bij start tweede fase competitie

Het was een strijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst na de eerste fase van de hoogste vrouwencompetitie in het rugby. Een spannend duel lag voor de hand. De verdediging van DIOK stond als een huis, maar dat was niet voldoende voor een overwinning. Het werd 12-22 voor CL Blue Waves/Bassets.

Maar speelsters en toeschouwers van DIOK houden hoop op een plek in de finale aan het eind van deze tweede fase. “We krijgen nog heel veel kansen”, zegt aanvoerster Lisa Boot na afloop. “We spelen in de tweede fase tegen elke club weer twee keer, dus de Blue Waves/Bassets komen we ook nog een keer tegen.” Boot maakte de tweede try van de wedstrijd voor DIOK. Maar het schot op doel ging niet tussen de palen.

Een reportage van verslaggeefster Gerry van Bakel over de eerste wedstrijd van DIOK vrouwen 1 in de tweede fase ereklasse rugby.

Een derde try leek nog even mogelijk in de laatste minuten van de wedstrijd, maar de achterlijn werd niet gehaald door de Leidse vrouwen. Aan de andere kant lukte het de vrouwen uit Waterland wel om nog een try te maken. Maar ook hun doeltrap voor twee extra punten was niet succesvol.

Voor DIOK was het Esmee Ligtvoet die in de eerste helft de score opende en de snelle achterstand van 0-12 iets wist te in te halen. Ze maakte de try en de conversie (trap op doel). “We hebben 80 minuten heel goed verdedigd, maar aanvallend lukte het nog niet allemaal”, zegt Ligtvoet die ook voor het Nederlands team uitkomt. “Maar ons doel om de finale te halen blijft staan.”

Mannen
Een dag eerder sloten de mannen van DIOK de eerste fase af met een flinke nederlaag uit tegen RC Eemland. Het werd 40-5 voor de Eemlanders die daarmee de derde plek op de ranglijst veilig stelden. DIOK eindigde als laatste met slechts een overwinning in de eerste fase. Zij beginnen volgend weekend aan de tweede fase in de Trophypoule met een uitwedstrijd in Hoek van Holland. Het zal flink aanpoten worden om degradatie te voorkomen.