(Foto's: Adeebullah Esmati).

MDT UniverCity geeft jongeren de kans om changemaker te worden

MDT UniverCity is inmiddels een jaar bezig. Tijdens de ‘Maatschappelijke Diensttijd’ waar MDT voor staat, krijgen jongeren de kans changemaker in hun regio te worden en de vraagstukken van morgen te voorzien van nieuwe energie. In het Leidse stadhuis presenteerden een groep changemakers gisteren hun projecten.

“We zijn hier vandaag met een grote groep jongeren om te horen wat hun plannen zijn om de wereld te verbeteren. Zij zijn in dit geval de changemakers”, vertelt beleidsmedewerker Onderwijsinnovatie Jessica Hilhorst van de gemeente Leiden. De gemeente is één van de samenwerkingspartners in het project. “Jongeren worden niet altijd in hun kracht gezien terwijl er juist veel kracht in ze zit. Als gemeente hebben we bijvoorbeeld doelen op het gebied van mentaal welzijn. Zij hebben daar goede ideeën over.”

Het doel van de bijeenkomst was om aanwezigen te inspireren en en de jongeren op weg te helpen. Hilhorst: “Ik krijg veel energie als ik de jongeren over hun plannen hoor vertellen. Ik hoop dat iedereen die hier aanwezig is dezelfde energie voelt en mee wil helpen.”

Verslaggever Adeebullah Esmati sprak op de bijeenkomst met Jessica Hilhorst, beleidsmedewerker Onderwijsinnovatie bij de gemeente Leiden en met changemakers Maha en Merel.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×