Publiekslieveling Worthy de Jong keert tijdelijk terug in ZZ Leidenselectie tijdens halve finales bekercompetitie tegen Donar Groningen. (Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden wint op karakter van Donar en staat in de finale

De tweede halve finalewedstrijd tegen Donar Groningen moest met minimaal zes punten verschil worden gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden om een plek in de finale veilig te stellen. Donar kwam in het begin makkelijker tot scoren. Ook voorzitter Marcel Verburg bekende na afloop dat hij in de rats had gezeten. Leiden herpakte zich op tijd, eindstand: 76-63.

In het eerste kwart stond Leiden al snel acht punten achter. Waar Donar vlot achter elkaar de bal in het mandje wist te leggen, leken de ballen van Leiden steeds net uit de ring te rollen. Een aantal spelers die normaal gesproken regelmatig een drietje weten te scoren, faalden nu keer op keer. Pas halverwege het tweede kwart kwam ZZ Leiden langszij. Dankzij een score van Worthy de Jong. Mr. ZZ Leiden is door de club teruggehaald om een acuut tekort in de selectie te verhelpen.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met teruggekeerde sterspeler Worthy de Jong en voorzitter Marcel Verburg van ZZ Leiden.

Zelf stond De Jong er na de wedstrijd ook van te kijken. “Ik had het ook niet verwacht”, zegt hij, “en ik weet ook niet hoe lang het gaat duren.” Voor ZZ Leiden kwam de versterking op tijd. Al wist De Jong nog niet het hele team op sleeptouw te nemen. In de tweede helft kwam ZZ Leiden gaandeweg iets beter in het spel. De verdediging werd effectiever waardoor het scorend vermogen bij Donar ook stokte.

Maar Donar gaf zich niet zomaar gewonnen en probeerde met man en macht het tij te keren en ze kwamen terug tot vier punten achterstand in deze wedstrijd en dat zou voldoende zijn geweest voor de eindzege over twee wedstrijden. Maar ZZ Leiden wist met hangen en wurgen toch de eindsprint in te zetten en te winnen.

Het publiek in de goed gevulde Vijf Meihal overstemde met gemak de supporters van de bezoekers uit Groningen. Dat begon al met het voorstellen van de spelers. De terugkeer van De Jong kon afgelopen vrijdag nog niet het verschil maken in de uitwedstrijd tegen Groningen. Maar in eigen huis zaaide hij weer ouderwets verwarring bij de tegenstander en bracht de fans in vervoering met een paar fraaie acties.

De finale in de bekercompetitie is op zondag 12 maart in Zwolle tegen Landstede Hammers dat in de andere halve finale Feyenoord uit Rotterdam versloeg.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×