(Afbeelding: Gemeente Oegstgeest).

Duurzame initiatieven in Oegstgeest presenteren zich in Dorpscentrum aan Lijtweg

Iedereen die kennis wil maken met de organisaties die zich inzetten om Oegstgeest te verduurzamen, kan zaterdag terecht in het Dorpscentrum Oegstgeest. Daar wordt een informatieve Duurzaamheidsmarkt gehouden.

Rianne Meester en Mia de Beun, beiden actief binnen Duurzaam Dorp Oegstgeest, organiseren de Duurzaamheidsmarkt samen met de gemeente Oegstgeest. Organisaties die aanwezig zijn op deze dag zijn onder andere het Repair Café, het Milieu Educatiecentrum, kringloopwinkel SOEK, Oegstgeest Zonder Vlieghinder, de imkervereniging en de Groene Cirkel. Ook is wethouder Tim van Tongeren aanwezig om kennis te maken met alle geïnteresseerden.

Er is allerlei informatie over energie besparen, energie opwekken, duurzamer leven, de natuur en gezond leven. Kinderen kunnen duurzaam knutselen.

Tijdens de markt in het dorpscentrum aan de Lijtweg kunnen duurzaamheidsvragen gesteld worden. Wie erover denkt om het gasfornuis te vervangen door inductie, kan een gratis inductiekookles volgen. Voor tips over het verduurzamen van woningen, kunnen bezoekers terecht bij de bus van het Duurzaam Bouwloket. Deze staat voor de deur van het Dorpscentrum.

De Duurzaamheidsmarkt in Dorpscentrum Oegstgeest wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, net als de koffie.

Duurzaamheid Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×