(Video: Omroep West).

'Jaaa, dat wil ik': down of geen down, Eline is popster

“Zo leuk om jullie allemaal te zien”, zegt Eline Garcia tegen het publiek in de zaal van poppodium Gebr. De Nobel in Leiden. “Ik ben een ster“, constateert de zangeres met het syndroom van down, wat haar gejuich en applaus oplevert. Want dit is een droom die uitkomt, Eline wil een popster zijn en dat is in ieder geval voor één avond gelukt.

“Eindelijk gaat het gebeuren, ik heb er heel erg naar uitgekeken”, zegt Eline terwijl ze zich in de kleedkamer van het poppodium klaarmaakt voor haar eerste concert. “Ik ben niet zenuwachtig, ik ga lekker mijn best doen. Ik kan dit”, klinkt het vastberaden. Ze heeft hard gerepeteerd voor haar concert. “Ik heb thuis heel veel geoefend en op school ook met vriendinnen.”

De drijvende kracht achter het waarmaken van Eline’s popster-ambities is haar neef Kian Danaie, die in de muziekwereld zelf bekend is als hiphopartiest Dr. Uggs. “Ze is een supertalentvolle dame. Eline treedt heel graag op en ik gun haar heel erg dat ze in ieder geval één keer in de spotlights staat, dat iedereen komt kijken en dat ze alles krijgt wat een echte ster ook heeft”, aldus de Leidenaar.

Handtekeningen
In totaal telde Eline’s concert zeven liedjes, die ze zelf heeft uitgekozen en die ze te horen bracht in een zilveren glittertop, die halverwege werd verruild voor een glitterjurk. Ook aan de choreografie was gedacht. Bij ieder nummer hoort een dansje. Na afloop is ze zeer tevreden. “Het was superleuk en nu ga ik handtekeningen uitdelen.”

Ook het publiek zegt te hebben genoten. “Ik doe het haar niet na, ze kan zo goed dansen”, zegt een vrouw na afloop van het concert. “Echt indrukwekkend”, vult haar man aan. Ook haar zangcoach zegt ‘supertrots’ te zijn. “Ze heeft het megagoed gedaan. Het optreden was tot in de puntjes verzorgd.”

Documentaire
“Iedereen met talent verdient een podium”, zegt Eline’s neef Kian vol overtuiging. Down of geen down. “Ik ben gewoon een hele grote ster, dat past bij mij”, vult Eline aan. De volgende stap op Eline’s pad naar superster-status is een mini-documentaire die haar neef over haar maakt: ‘Jaaa, dat wil ik’. Het concert is het sluitstuk van die film. ‘Jaaa, dat wil ik’ is deze zomer te zien bij Sleutelstad.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×