132 optredens in 41 Leidse huiskamers tijdens Gluren bij de Buren

De voordeuren van 41 Leidse woningen staan op zondag 5 februari tussen 12.00 en 17.00 uur wagenwijd open om bezoekers te trakteren op 132 optredens tijdens Gluren bij de Buren. Singer-songwriters, koren, theatergezelschappen, dichters, stand up comedians en zelfs dansers verzorgen intieme optredens in huiskamers verspreid over de stad.

Elke performer geeft drie keer een optreden van een halfuur. Tijdens het Sleutelstad-programma Cultuur071 vertellen Len & Mar, een trio dat tijdens Gluren bij de Buren optreedt in de huiskamer van Peter Visser en Pink Melzer aan de Koddesteeg 8, dat ze zich verheugen op het huiskamer-concert. “We hebben door de coronamaatregelen de laatste twee jaar weinig opgetreden, we hebben er weer ontzettend veel zin in.”

Len & Mar spelen zowel covers als eigen composities, waarbij ze inspiratie putten uit folk, pop en jazz. In de studio van Omroep Sleutelstad geven Len & Mar, bijgestaan door percussionist Rob, alvast een klein voorproefje van hun concert tijdens Gluren bij de Buren.

Bezoekers kunnen via de website van Gluren bij de Buren een persoonlijke route samenstellen en zo van optreden naar optreden wandelen of fietsen. Het is mogelijk, wanneer de bezoekers echt hun best doen, om zeven optredens bij te wonen. Alle optredens zijn te bezoeken op basis van vrijwillige bijdrage en reserveren is niet nodig. Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting De Bühne in samenwerking met BplusC.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×