Vorig jaar wonnen de mannen van DIOK nog de landstitel, nu is het vechten om degradatie te voorkomen. (Archieffoto: Ayman Ghoujal).

DIOK-mannen pakken broodnodige winst in tweede fase competitie

Van landskampioen naar degradatiekandidaat is geen optie voor het eerste mannenteam van rugbyclub DIOK. De tweede zege op rij in de zogenaamde Trophy poule komt dan ook als geroepen, al kwam die niet vanzelf. “De eerste helft speelden we ondermaats,” zegt Sem Verplancke, “in de rust hebben we elkaar eens goed in de ogen gekeken.”

De slechte eerste fase heeft het team veroordeeld tot spelen in de Trophy poule, waarin de nummers zeven tot en met elf van de eerste fase uitkomen en daarmee is een nieuwe titel uit zicht. Maar DIOK zet alles op alles om in deze poule wel de beste te zijn. En met twee overwinningen zijn ze goed op weg. Maar zaterdag 28 januari komt het team op het eigen veld in de eerste helft niet goed op dreef tegen Rotterdamse RC 1. “We hadden duidelijk opstartproblemen”, zegt Verplancke een dag later tegen Sleutelstad.

Scherper
Alle fouten van DIOK werden direct afgestraft door de tegenstander, die met een comfortabele voorsprong van 17 punten de rust inging. De stand is dan 14-31. “Dat is bij rugby niet zoveel, twee keer scoren en je bent weer gelijk”, zegt Verplancke. Hij denkt dan ook niet dat Rotterdam zich hierdoor in slaap liet sussen. “We hebben er elkaar onderling in de pauze op aangesproken, we willen allemaal winnen en we weten wat we daarvoor moeten doen. Na de rust waren we gewoon scherper en pakten we de kansen die we kregen.”

Vijf minuten voor tijd staat het 35-31 voor DIOK. Maar Rotterdam blijft aandringen en perst er nog een goede aanval uit, 35-38. “Gelukkig weten wij in de allerlaatste aanval ook nog een keer te scoren”, zegt Verplancke. “Ons doel is nu om de Trophy poule te winnen. Ik denk dat de eerste drie plekken veilig zijn voor degradatie. We hebben nu zes weken rust, op 11 maart pas weer de volgende wedstrijd. Dat geeft ons heel veel tijd om aan die eerste dertig minuten te werken.” Eindstand werd 42-38 voor DIOK H1.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×