Fleur Favre haalde drie medailles op in Apeldoorn bij een onderling treffen voor de talenten onder 16 jaar. (Foto: Erik van Leeuwen).

Leidse atleten boeken successen indoor en op de weg

Igor Ouwerkerk pakte goud op de 1500 meter, Veerle Bakker liep in Frankrijk een nieuw pr op de 3000 meter en een dag later won ze de Mastboscross in Breda. En bij Z&Z circuit loop Uithoorns Mooiste, vulden drie atletes van Leiden Atletiek het podium op de vijf kilometer.

Junior Igor Ouwerkerk (onder 20 jaar) heeft bij een indoorwedstrijd in Apeldoorn uitgehaald op de 1500 meter. Zijn eindtijd van 4:03:77 benaderde zijn persoonlijk record buiten. Clubgenoot Joas van Hellemondt veroverde in dezelfde leeftijdsklasse zilver op de 60 meter horden met een tijd van 7:94, in de serie was hij eenhonderdste sneller.

Veerle Bakker werd bij een indoorwedstrijd in Lyon vijfde op de 3000 meter in een tijd van 9.07.91. Een persoonlijk indoorrecord voor haar. Een dag later was Bakker het hele veld te snel af bij de Mastboscross, ze finishte na een race van 8 kilometer ruim een halve minuut sneller dan de concurrentie.

Uithoorns Mooiste
De derde wedstrijd van het Zorg en Zekerheid-circuit in Uithoorn was aanzienlijk korter dan de beloofde vijf kilometer, een foutje van de organisatie, laat Leiden Atletiek op haar website weten. Lise Houwer, Lianne Stevens en Josien Scheepens legden beslag op de eerste drie plaatsen bij Uithoorns Mooiste, maar hun tijden komen niet in aanmerking als persoonlijke records. Op de 10 km waren Carmen Oosterkamp en Saskia Heijnen iedereen te vlug af.

Maatoug
In de Verenigde Staten liep Amina Matoug haar eerste indoorwedstrijd over 800 meter van het seizoen. Ze won de prestigieuze Penn State National Open in een tijd van 2:04:42. Maatoug studeert sinds afgelopen zomer in North Carolina aan de Duke University.

Jonge talenten
Een week eerder waren er ook Leids successen bij de jonge talenten onder 16 jaar. Jaarlijkse komen de atleten onder 16 jaar bijeen voor een onderling duel. Vanuit Leiden deden Roosje Bronsgeest (U16), Loets Kortlever (U14), Fleur Favre (U14) en David Schouten (U14) mee. Schouten werd eerste op de 60 meter sprint en Bronsgeest werd tweede. Favre verdedigde haar titel succesvol bij het verspringen met een sprong van 4,88 meter. Kortlever moest tevreden zijn met plaats twee.

Favre had eerder op de dag de kogel naar 11.46 meter gestoten, waarmee ze ook op dat nummer op het hoogste podium mocht plaatsnemen. En ook bij de 60 meter horden behaalde ze een medaille.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×