Directeur-bestuurder Emmy Klooster van De Binnenvest, wethouder Daan Binnendijk en directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen ondertekenen de overeenkomst voor de friendswoning. (Foto: PR).

Leiderdorpse 'Friendswoning' blijft als woonvorm voor dak- en thuisloze jongeren

De Friendswoning in Leiderdorp wordt als woonvorm voor dak- en thuisloze jongeren blijvend voortgezet. De gemeente Leiderdorp, woningcorporatie Rijnhart Wonen en De Binnenvest hebben daarvoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Na een evaluatie met de drie samenwerkingspartners, bewoners en omwonenden werd eind vorig jaar al duidelijk dat de woonvorm zou worden voortgezet en dat is nu dus bekrachtigd. “Alle partijen hebben de proef veelal als succesvol ervaren.”

Verschillende jongeren die de afgelopen twee jaar in de Friendswoning verbleven, zijn inmiddels doorgestroomd naar een zelfstandige woning en maakten zo een nieuwe start.

In de nieuwe overeenkomst staan afspraken over het onderlinge contact in de buurt. Zo gaan nieuwe bewoners voortaan altijd even kennis maken met de buren en ook vanuit De Binnenvest wordt de buurt in de toekomst geïnformeerd als er wisselingen zijn. De inrichting van de gemeenschappelijke woonkamer en het onderhoud van de tuin krijgen ook meer aandacht, zodat het zowel voor de bewoners als de buurt fijn wonen is.

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×