Natuur- en recreatiegebied Vlietland tussen Leiden, LV en Voorschoten. (Foto: Chris de Waard).

Spoeddebat in Leidschendam-Voorburg over Vlietlandplan

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg (LV) over Vlietland houdt komende woensdag een spoeddebat over het plan om een vakantiepark in Vlietland te bouwen. Het spoeddebat is aangevraagd door de vijf oppositiepartijen PvdA, SP, GroenLinks, CDA en ChristenUnie.

De voltallige oppositie reageert daarmee op een brief van de provincie Zuid-Holland die het gemeentebestuur van LV er vorige week op wees dat het college de gemeenteraad onjuist had geïnformeerd door een aantal aannames aan het papier toe te vertrouwen die volgens de provincie niet kloppen. Volgens het provinciebestuur wordt de raadsleden door het eigen college ten onrechte voorgehouden dat Zuid-Holland met doorzettingsmacht dreigt om het vakantiepark mogelijk te maken.

De gemeenteraad van LV wil niet alleen een spoeddebat over de gerezen onduidelijkheden, maar ook zo snel mogelijk een second opinion op het advies van de gemeentelijke huisadvocaat. Uit dat advies zou blijken dat de gemeente is gehouden tot het betalen van een forse schadevergoeding als de bouw van recreatiewoningen niet mogelijk wordt gemaakt.

Swaensteyn
Het spoeddebat wordt woensdag 1 februari gehouden in de raadzaal in huize Swaensteyn in Voorburg en duurt van 19.15 tot 21.15 uur.

Leiden Regio Voorschoten Dutch Lake Residence - Vlietland


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×