De lampen bij hockeyvereniging Alecto worden dankzij de steun vervangen door LED. (Foto: Reanne van Kleef).

Leiderdorp trekt 300.000 euro uit voor noodsteun aan maatschappelijke organisaties

De gemeente Leiderdorp trekt 300.000 euro uit voor tijdelijke noodsteun aan maatschappelijke organisaties. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Het gaat om maatschappelijke organisaties die door de hoge energiekosten om dreigen te vallen.

“Veel van deze organisaties kampen nog steeds met de gevolgen van de coronacrisis. Daar komen de nieuwe uitdagingen van deze energiecrisis bij”, zegt wethouder Herman Romeijn. “We hopen ze met deze maatregel een steun in de rug te kunnen geven en zo de vele fijne voorzieningen voor sport, kunst, cultuur en recreatie in Leiderdorp in stand te kunnen houden.”

Een deel van het geld gaat naar hockeyvereniging Alecto. Daar worden de bestaande lampen vervangen door duurzame ledverlichting. Op deze manier moeten de energiekosten ook in de toekomst betaalbaar blijven. Leiderdorp moedigt de organisaties ook aan om duurzaamheidsmaatregelen te nemen, zoals een duurzaamheidsscan.

De noodsteun komt uit de behoedzaamheidsreserve van de gemeente. Leiderdorp gaat de plannen uitwerken en schrijft organisaties aan. Zij kunnen daarna een aanvraag indienen die door het college van burgemeester en wethouders wordt beoordeeld.

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×