De CNO is gevestigd in de Power City Church in Leiderdorp. (Foto: Chris de Waard).

Noodopvang Leiderdorp: zes asielzoekers zijn vertrokken, plekken opgevuld

Sinds de gemeente Leiderdorp bekendmaakte de crisisnoodopvang (CNO) van asielzoekers in de Power City Church tot de zomer te verlengen, zijn er zes van hen vertrokken. Zij zijn met familie herenigd. De vrijgekomen plekken zijn direct opgevuld door nieuwe asielzoekers.

De Veiligheidsregio en de bewoners van de CNO zijn blij dat de termijn van de opvang verlengd is. “De bewoners weten nu weer voor een aantal maanden waar ze aan toe zijn, en dat geeft rust”, laat burgemeester Laila Driessen weten in een brief aan de gemeenteraad.

Volgens Driessen verloopt de opvang zonder problemen. “Er zijn geen incidenten, overlastmeldingen of aanhoudingen geregistreerd die gerelateerd zijn aan de asielzoekers van de crisisnoodopvang. Daarnaast blijven de wijkagenten en de BOA’s ook goed contact houden met de verantwoordelijken van de crisisnoodopvang”, meldt zij.

Kosten
De gemeente Leiderdorp heeft met Incluzio en de Veiligheidsregio afspraken gemaakt over de kosten van de dagbesteding van de opgevangen asielzoekers. “Voor de verlengingsperiode hebben wij dezelfde afspraken gemaakt met de Veiligheidsregio. Zo zijn wij daar niet mee belast. Datzelfde geldt voor eventueel vervoer voor incidentele activiteiten die niet op loop- of fietsafstand plaatsvinden.”

Dagbesteding
De betrokken partijen hebben ook voor de komende periode een afwisselend dagprogramma voor de asielzoekers opgesteld. “We gaan weer uit van zinvolle en gevarieerde activiteiten die aansluiten op de behoefte van de bewoners. De basis bestaat uit sport en bewegen, taal, cultuur en religie”, weet Driessen.

Incluzio heeft na overleg met de Veiligheidsregio op 17 januari 2023 voor de asielzoekers een doorstartbijeenkomst op de opvanglocatie georganiseerd. Naast het informeren van de bewoners vroeg Incluzio tijdens de bijeenkomst ook om suggesties voor nieuwe dagbestedingsactiviteiten.

De huidige opvangperiode loopt tot 1 juli 2023.

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×