VoorschotenLoop 2022. (Foto: Bert Boter).

VoorschotenLoop blijft '10 Engelse mijl' aanbieden

De ’10 Engelse mijl’ maakt op zondag 19 maart gewoon deel uit van de VoorschotenLoop ondanks het feit dat de lange afstand geen onderdeel meer is van het Zorg en Zekerheid Circuit. “De fraaie route over onder meer landgoed Duivenvoorde is een van de paradepaardjes van de populaire loop. Daarom bieden wij de 10 Engelse mijl, dat is ongeveer 16 kilometer, graag aan”, zegt organisator Astrid Waaijer.

Het Zorg en Zekerheid Circuit is de faciliterende organisatie van negen atletiekverenigingen in de wijde regio. Die merkte dat de interesse van circuitlopers voor de lange afstand afnam. Dat leidde tot het besluit om de ’10 Engelse mijl’ voor het algehele klassement te schrappen. De verenigingen kunnen zelf wel de keuze maken of ze hem opnemen in hun programma. De VoorschotenLoop doet dit dus.

“De 10 Engelse mijl heeft een absolute toegevoegde waarde voor ons evenement”, aldus Astrid Waaijer. De deelnemers volgen na een ronde door het dorp de Velostrada en gaan daarna aan het einde van de Horstlaan onder het spoor door. Na het Oude Veenpad volgt het Noortheypad, dat aan beide kanten een weids uitzicht heeft. Ook maken de deelnemers een rondje over landgoed Duivenvoorde.

Inschrijven
De ’10 Engelse mijl’ start tegelijk met de 10 kilometer om 11.00 uur. De start van de 5 kilometer is om 11.15 uur. De kinderen trappen het evenement af. De GeZZinsloop vindt plaats om 10.15 uur (6 tot en met 9 jaar) en om 10.35 uur (10 tot en met 12 jaar). Deelname aan de GeZZinsloop is gratis. Voor de andere afstanden betaal je, als niet-circuitloper, 10 euro. Inschrijven kan via www.voorschotenloop.nl

Maatschappij Regio Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×