Het sportcomplex in aanbouw wordt na de zomer in gebruik genomen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Sportwethouder Spijker heeft vertrouwen in goede afloop gesprekken met ZZ Leiden Basketball

De uitspraken die voorzitter Marcel Verburg van ZZ Leiden Basketball afgelopen dinsdag deed in het Sleutelstad-programma Sport071 doen nogal wat stof opwaaien in de stad en ook in de Leidse gemeenteraad. Volgens Verburg is de kans groot dat het doek valt voor de Leidse eredivisieclub, omdat een gedwongen verhuizing naar het nieuwe Sportcomplex 1574 zo duur is, dat de topbasketballers dat niet kunnen betalen.

Bijkomend probleem voor Verburg is de korte tijdspanne waarin de financiële problemen opgelost moeten zijn. “We moeten uiterlijk op 1 april een sluitende begroting indienen bij de bond, anders mogen we niet meedoen aan de competitie.”

Voorzitter Marcel Verburg van ZZ Leiden Basketball weet niet of zijn club volgend seizoen nog kan spelen.

VVD-raadslid Maaike van Vliet vroeg donderdagavond in de gemeenteraad om opheldering aan wethouder Fleur Spijker. Die wilde er niets over kwijt, omdat de gesprekken volgens haar nog gaande zijn. “En die voer ik liever een-op-een en niet via de media”, aldus de sportwethouder.

Fans
Met de antwoorden van Spijker kan Van Vliet niet veel. “Het is tijd dat de fans van zich laten horen.” de afgelopen jaren brachten zowel de Leidse hockeyers als de schaatsers in Leiden om omgeving een enorm aantal fans op de been om de politiek, overigens met beperkt succes, te overtuigen van hun ongelijk. Roomburg wacht nog steeds op een vierde veld en de schaatsers krijgen weliswaar een nieuwe hal, maar daarin ligt een baan van 250 meter in plaats van een zo vurig gewenste 333 meterbaan.

VVD-sportwoordvoerder Maaike van Vliet en sportwethouder Fleur Spijker over de financiële problemen, waardoor ZZ Leiden Basketball niet kan verhuizen naar Sportcomplex 1574.

Vertrouwen
Wethouder Spijker wil weinig kwijt over de lopende onderhandelingen. “Ik voer een eerder genomen besluit van de gemeenteraad uit”, is de positie die ze vooralsnog inneemt. Dat dat besluit al van enkele jaren geleden dateert en de wereld er sindsdien anders uitziet, erkent Spijker. “Dat nemen we mee in de gesprekken. We kennen de wensen en zorgen van ZZ Leiden.”

Spijker wil ook nog even kwijt dat ze als sportwethouder enorm trots is op de sportieve prestaties van de Leidse basketballers. “Daarom ben ik ook heel erg blij dat de straks in het prachtige sportcomplex kunnen spelen. Kom dan ook zeker een keer kijken.” Op de vraag of ze daarmee heeft gezegd dat het allemaal wel goed komt, zegt Spijker alle vertrouwen te hebben in een goede afloop van de gesprekken met ZZ Leiden Basketball.

 

Leiden Politiek Sport ZZ Leiden krijgt financiën niet rond


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×