Angel Daleman wint twee keer goud en een keer brons in Inzell. (Archieffoto:Focus by Hanneke).

Angel Daleman schaatst naar twee keer goud bij junioren worldcup in Inzell

Halverwege de Duitse schaatsweken heeft de Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman nog eens drie medailles veroverd die mee terug moeten in haar koffer. Op de teamsprint en de massastart wint ze goud, op de 500 meter is er een bronzen plak.

De derde plaats op de 500 meter krijgt extra glans met een nieuw persoonlijk record. In Inzell rijdt Daleman 39:10 en daarmee nadert ze de belangrijke grens van 39 seconden. “De race ging heel veel beter als verwacht”, zegt Daleman tegen Sleutelsatd.  “Natuurlijk nog wel paar kleine foutjes, de opening kan gewoon sneller.  Verder moet ik vooral rustig blijven en goed blijven schaatsen. “Wel fijn, eindelijk weer een nieuwe pr.”

Op de teamsprint schaatst Daleman met Pien Hersman en Pien Smit naar de eerste plaats, het team van de Verenigde Staten volgt op iets minder dan drie seconden. En Nederland pakt daarmee ook de eindoverwinning in het wereldbekerseizoen op de teamsprint. “De teamsprint was heel leuk samen met de andere meiden”, zegt Daleman. “Ik was de gene die moest finishen en die meiden schreeuwde me echt naar de finish. Dat was heel mooi.”

Verschillen
Op zondag doet Daleman met succes een gooi naar het goud op de massastart. In de halve finale moet ze de Zuid-Koreaanse Soo-Min Kang nog voor laten gaan, maar in de finale is Daleman iedereen te snel af, al zijn de verschillen klein. “De halve finale en de finale gingen allebei goed. In de finale zou ik eigenlijk voor Chloé Hoogendoorn werken, maar we zijn allebei ook heel blij met deze uitslag.”

Vorig weekend streed Daleman bij de junioren mee op het WK shorttrack. Daar was haar beste prestatie de winst in de b-finale van 1500 meter. Ze haalde wel de a-finale van de relay, maar daarin werden de Nederlandse shorttracksters vierde.

Volgend weekend volgt op dezelfde baan in Inzell nog het WK junioren allround.

Leiden Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×