Marie Depuydt in actie voor Scylla. (Foto: Wim de Leeuw).

Vrouwen Scylla pakken volle winst tegen Disnierats in Hoorn

Scylla is de voorjaarscompetitie 2023 in de Eredivisie goed begonnen in Hoorn. Tegen promovendus Disnierats behaalden de vrouwen van Scylla een maximale 0-7 overwinning.

In de openingspartij leek het nog een spannende middag te kunnen gaan worden. Marie Depuydt had namens Scylla haar handen meer dan vol aan Janine Grootjans. De eerste game was nog overtuigend voor Depuydt (6-11), maar in de tweede game was de winst nog maar minimaal (9-11). De derde en vierde game gingen naar Grootjans (14-12 en 11-6). In de beslissende vijfde game liet Depuydt echter haar beste spel zien: 6-11. En dat zette Scylla op 0-1.

Geen kans
Daarmee was de spannendste partij van de dag gespeeld. Alle overige wedstrijden werden overtuigend in drie games door Scylla gewonnen. Esmee van Marwijk gaf in de tweede wedstrijd Nicole van der Ark geen moment de kans om in de wedstrijd te komen en hetzelfde gold eigenlijk voor het eerste optreden van Scylla-aanwinst Evelien Hengstman tegen Tessa Margaroli.

Het debuut van Hengstman (afkomstig van TRIAS in Twello en woonachtig in het Overijsselse Borne) was in ieder geval veelbelovend. Ook in haar tweede wedstrijd kwam Hengstman totaal niet in de problemen en wist Van der Ark haar sterke verdediging niet te slechten. Depuydt liet verolgens alleen in de slotgame van haar tweede partij Margaroli nog dichtbij komen (10-12), maar won uiteindelijk ook soeverein en Van Marwijk bond Grootjans na de pauze met 0-3 aan de zegekar. In de dubbel waren Van Marwijk en Depuydt eveneens heer en meester.

Super Sunday
De wedstrijd tegen Disnierats is echter geen graadmeter voor de rest van het seizoen. De Hoornse vrouwen zijn eind 2022 gepromoveerd vanuit de Eerste Divisie en het verleden heeft aangetoond dat het verschil tussen Eredivisie en Eerste Divisie groot is. De eerste echte test voor de Scylla-vrouwen volgt zondag 12 februari. Dan komt het sterke SKF op bezoek in Leiden. Ook de Scylla-mannen spelen dan in de eigen hal tegen het Limburgse Westa. De Super Sunday bij Scylla begint om 13.00 uur.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×