Zonnepanelen in de Leidse Professoren- en Burgemeesterswijk. (Foto: Jurriaan Duijn).

Gemeente helpt woningeigenaren bij energiebesparende mogelijkheden

De gemeente Leiden organiseert een advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen voor huiseigenaren. Door de aankoop van bijvoorbeeld zonnepalen of het laten isoleren van de spouwmuur, wordt minder energie verbruikt en valt de rekening lager uit.

Volgens wethouder Yvonne van Delft van energie willen veel mensen hun woning graag verduurzamen, maar weten ze niet waar ze moeten beginnen. Daarom werkt Leiden samen met Winst uit je woning. Dit bedrijf helpt gemeenten en bedrijven om woningen te verduurzamen. “Op deze manier kunnen mensen makkelijker hun woning verduurzamen”, zegt Van Delft. “En dat is goed voor de portemonnee en het klimaat.”

Niet alle huiseigenaren komen voor de actie in aanmerking. Zo moet de eigenaar ook de bewoner van het huis zijn, is er geen sprake van een Vereniging van Eigenaren en mag de woning geen monumentale status hebben. Woningeigenaren kunnen met de actie zonnepanelen, isolerend glas, vloerisolatie en spouwmuurisolatie aanschaffen.

Op 22 februari organiseert de gemeente een online informatieavond over de inkoopactie, de duurzame maatregelen en financieringsmogelijkheden. De actie loopt tot en met 30 maart.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×