(Video: Kim van Niekerk, foto's: Emile van Aelst).

Leidse Jeugdkampioenen in het zonnetje gezet

Voorafgaand aan de Leidse sportprijzen zijn donderdagmiddag de Leidse jeugdkampioenen gehuldigd. Deze jonge sporters hebben allemaal een podiumplaats bemachtigd op een EK of WK of zijn Nederlands kampioen in hun sport geworden.

De feestelijke uitreiking vond plaats in Gebr. de Nobel en startte na een demonstratie van Taekwondo Vereniging Leiden. De presentatie van de middag was in handen van topsportcoördinator Reanne van der Kleef en breedtesportcoördinator Rik van der Geest. Ook sportwethouder Fleur Spijker was aanwezig om de kampioenen te huldigen.

De jeugdkampioenen werden in verschillende categorieën in het zonnetje gezet. In de eerste categorie, atletiek, werden Igor Ouwerkerk, Manne Baan, Loets Kortleever en Fleur Favre geprezen om hun prestaties. De tweede categorie draaide om vechtsporten: Duke van der Laan, Tiphaine Castaing, Rayane Mouchih en Maysa Issaouti mochten het podium bestijgen.

In de categorie voor de watersportkampioenen werden de prestaties van Zeno van Rijn, Leander Jansen en Max Frank uitgelicht en vervolgens werden Angel Daleman, Zoë Deltrap en Kiek Straathof geprezen voor hun prestaties op het ijs.

Na de individuele sportkampioenen was het tijd om twee teams in het zonnetje te zetten: de rugbymini’s van DIOK en het vrouwen basketbalteam van BS Leiden. Beide werden in het afgelopen seizoen landskampioen, het laatste team zelfs ongeslagen.

Aanmoedigingsprijs
De middag werd afgesloten met een aantal mooie woorden van Fleur Spijker en een groepsfoto van alle sportkampioenen. Tussen de huldigingen door was er de mogelijkheid vragen te stellen aan Jesse Pieper. Deze inspirerende topschermer won ’s avonds ook nog de aanmoedigingsprijs bij de Leidse Sportprijzen 2023.

De Leidse Sportprijzen en de huldiging van de Leidse Jeugdkampioenen worden georganiseerd door de Leidse Sportfederatie samen met gemeente Leiden en Topsport Leiden.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×