(Foto's: Emile van Aelst).

Leidse Sportprijzen 2022 uitgereikt: publieksprijs voor Amina Maatoug

Amina Maatoug is de publiekslieveling onder de Leidse sporters. Dat is de uitkomst van de publieksstemming die afgelopen weken via deze website werd gehouden. Ze kreeg ruim twee keer zoveel stemmen als de nummer twee Davy van den Dop. Die laatste werd door de jury overigens gekozen tot beste aangepaste sporter van het jaar 2022

In een gezellig drukke zaal van Gebr. de Nobel werden donderdagavond de Leidse sportprijzen uitgereikt in vijf categorieën: sportvrouw, sportman, coach, sportploeg en beste aangepaste sporter van 2022. ’s Middags werden ook al de Leidse Jeugdkampioenen zijn in het zonnetje gezet. De jeugdkampioenen zijn allemaal nationaal kampioen geworden of hebben eremetaal behaald op een EK of WK.

Het thema van de uitreiking was dit jaar ‘helden’. Over dat onderwerp sprak Barbara Barend een column uit. Samen met oud-olympisch roeister Femke Dekker presenteerde ze de avond ook. Die begon met een aantal flitsende demonstraties die werden gegeven door Skatepark Leiden, Basketball Skills Academy Leiden, Schermvereniging zaaltreffers, Gymsport Leiden en Taekwondo Vereniging Leiden.

Een bijzonder moment was voor de aanwezigen het weerzien met een groep oude Leidse Sporthelden, begeleid door wat jonkies, die op het podium werden geroepen. Dat was voor veel mensen wel echt een kippenvelmoment.

De winnaars van de Leidse Sportprijzen 2022 zijn:
Beste Sportman: Kjeld Nuis
Beste Sportvrouw: Karolien Florijn
Beste Coach: Geert Hammink
Beste Sportploeg: ZZ Leiden
Beste Aangepaste sporter: Davy van den Dop

Voor Rolf Marselis, de begin 2021 op 61-jarige leeftijd overleden oud-voorzitter van de Leidse Sportfederatie was er een ereprijs. Rolf deed ook jarenlang sportverslag op de radio bij Sleutelstad. Vooral van de wedstrijden van ZZ Leiden.

Aanmoedigingsprijzen waren er voor:
Mads Oomen – Tafeltennis
Angel Daleman – Shorttrack
Jesse Pieper – Schermen
Tess van der Meer – Waterpolo

De Leidse Sportprijzen worden georganiseerd door Topsport Leiden, LSF Leiden en de gemeente Leiden.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×