Gedeputeerde Anne Koning, wethouder wonen Bob Vastenhoud en directeur-bestuurder Chrétien Mommers van woningbouwcorporatie Rijnhart Wonen. (Foto: PR).

Subsidie van provincie voor nieuwbouw 92 Leiderdorpse woningen

De provincie Zuid-Holland heeft vrijdag een cheque van 250.000 euro overhandigd aan de Leiderdorpse wethouder Bob Vastenhoud. Dankzij de subsidie kan sneller begonnen worden met de nieuwbouw van 92 energiezuinige sociale huurwoningen aan de Pinksterbloem.

“De druk op de woningmarkt in Holland Rijnland is hoog en de behoefte aan sociale huurwoningen is groot. Daarom werken we nauw samen met deze regio om de bouw van betaalbare woningen te versnellen”, zegt gedeputeerde Anne Koning die de subsidieregeling Sociale woningbouw regio Holland Rijnland aansprak voor het project.

Najaar
In maart start de sloop en in het najaar de nieuwbouw. De verwachting is dat de sociale huurwoningen begin 2025 zijn gerealiseerd. Dit is mogelijk omdat het bestemmingsplan op 30 januari al door de gemeenteraad van Leiderdorp werd vastgesteld. De gebouwen worden aardgasloos en er komen zonnepanelen op de daken. Ook worden de woningen goed geïsoleerd en wordt de omgeving groener en klimaatbestendig.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×