Werk van Renee de Vries en Greet van Duijn.

Oegstgeester galerie al 10 jaar plek voor creatief talent

Er zijn niet veel kunstgaleries meer in Leiden en omstreken, zeker niet in vergelijking met 20 jaar geleden. Ruim 10 jaar geleden richtte Marian Hoffer daarom in Oegstgeest een nieuwe galerie op die wel kon overleven: Tijd voor Kunst. In de entree en het restaurant van Duinzicht aan de Rijngeesterstraatweg 40D realiseerde zij ondertussen meer dan 25 exposities.

“Het kan heel verrassend zijn om meerdere soorten kunst bij elkaar te zien”, vertelt Hoffer bij Cultuur071. Elke expositie combineert ze werk van meerdere kunstenaars die meestal elk met een ander medium werken. Tot 30 maart toont ze schilderijen van Renee de Vries, keramiek van Annemarie Vogel en textiel van Greet van Duijn. Een van de kunstwerken is een samenwerking tussen Van Duijn en De Vries.

Hoffer wil de cultuur in Oegstgeest stimuleren. De galerie is al belangrijk voor kunstenaars om hun werk te kunnen presenteren en voor schappelijke prijzen te verkopen, en voor bezoekers om toegang te krijgen tot de kunst van nu. Sinds vorig jaar is Hoffer ook een van de drijvende krachten achter het platform kunst cultuur en erfgoed, dat zich inzet om culturele organisaties met elkaar te verbinden. Tegelijk maken ze zich naar de gemeente toe sterk voor al deze culturele onderwerpen.

Cultuur Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×