De Spanjaard Borja Sanchez Lopez debuteerde met succes bij Scylla. (Foto: Wim de Leeuw).

Scylla slaat dubbelslag in eigen huis: zowel mannen als vrouwen pakken de winst

De eerste Scylla Super Sunday van 2023 leverde dubbel succes op. Zowel de mannen als de vrouwen boekten in eigen huis een zwaarbevochten 4-3 zege: tegen respectievelijk het Limburgse Westa en het Veenendaalse SKF. Prachtige staaltjes tafeltennis kregen de handen regelmatig op elkaar.

De rentree van de Scylla-mannen in de Eredivisie begon meteen goed met een verrassende zege van Scylla-talent Mads Oomen. Hij rekende met uitstekend spel in drie snelle games gedecideerd af met de hoger aangeslagen Jelle Moris. Daarna was het de beurt aan Gerard ‘’Piet’’ Bakker junior om de ijzersterke Let Arturs Reinholds van een overwinning af te houden. Dat lukte helaas niet. Alle drie de games gingen met het kleinst mogelijke verschil verloren.

In de laatste wedstrijd voor de pauze debuteerde de Spanjaard Borja Sanchez Lopez bij Scylla. Om de smalle selectie te versterken en om kans te maken op een langer verblijf in de Eredivisie dan een half jaar, heeft de club over de grenzen gekeken. Sanchez Lopez gaf in zijn eerste partij de talentvolle Limburgse Belg Per Gevers met 3-0 het nakijken.

Zinderend
In de eerste wedstrijd na de pauze verloor Oomen van Reinholds, maar zette Sanchez Lopez de Leidse ploeg weer op voorsprong. Vervolgens maakte Bakker er een zinderende partij van tegen Gevers, die de Belg in de slotgame naar zich toe wist te trekken. De dubbel moest dus uit gaan maken welke ploeg de winst zou pakken. Sanchez Lopez en Bakker moesten alles uit de kast halen tegen het ingespeelde koppel Reinholds en Morris. Ook deze wedstrijd ging weer over de maximale vijf games. Sanchez Lopez en Bakker wisten met 11-7 in de vijfde game de rentree van Scylla in de Eredivisie op te luisteren met een prachtige 4-3 overwinning.

Op de tafel ernaast duurde de wedstrijd van de Scylla-vrouwen tegen het sterke SKF zelfs nog iets langer dan die van de mannen. De vrouwen uit Veenendaal kwamen echter niet nar Leiden in hun sterkste opstelling. Brenda Vonk, inmiddels de 50 reeds gepasseerd maar al sinds mensenheugenis een vaste waarde bij SKF, trad nu aan samen met de zeer talentvolle Xijin Zheng en Robin Klomp.

In de openingspartij mocht Maaike van de Pavoordt namens Scylla het spits afbijten tegen Vonk. In de eerste twee games speelde Maaike uitstekend, met een 2-0 voorsprong tot gevolg na twee keer 11-9. In de twee volgende games waren de rollen precies omgedraaid, nadat Maaike een 5-0 voorsprong in de vierde game als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd. Vonk ging steeds beter spelen en pakte verdiend ook de slotgame (met 6-11).

Linkshandig
Esmee van Marwijk zette daarna de 1-1 op het bord tegen de linkshandige Klomp. In de derde partij kwam Fang Ning Chen Chen geen moment in haar spel tegen de uitstekend spelende Zheng. Een logische 0-3 nederlaag was het gevolg.  Daarna was het de taak aan Van de Pavoordt om tegen Klomp voor de gelijkmaker te zorgen. De Leidse won wel de openingsgame, maar daarna kwam Klomp steeds beter in de wedstrijd. Maar uiteindelijk pakte Van de Pavoordt toch de overwinning .

De verwachting was eigenlijk dat Chen Chen in de volgende partij weinig in zou kunnen brengen tegen routinier Vonk, maar niets was minder waar. Vonk verloor de eerste game nipt, maar kreeg daarna totaal geen vat meer op het oerdegelijke spel van Chen Chen die daardoor overtuigend met 3-0 won.

Het laatste enkelspel leverde de spannendste partij van de dag op. Van Marijwk speelde daarin tegen Zheng. Beide vrouwen maakten er een waar spektakel van. De meeste punten gingen naar Zheng, maar de overwinning naar Van Marwijk.  Die het nodige geluk aan haar zijde had met drie netballetjes op de spannendste momenten.

Favoriet
Met een 4-2 voorsprong op zak begonnen de Leidse vrouwen vervolgens aan de afsluitende dubbel. Van Marwijk trad daarin aan samen met Kim Vermaas. Ze waren licht favoriet, maar Vonk en Zheng bewezen dat dit geen garantie is. De eerste twee games gingen met 11-8 allebei nog wel naar Scylla, maar op karakter knokte SKF zich knap toch nog naar een verdiende overwinning. Zo werd ook bij de vrouwen de eindstand 4-3 voor Scylla.

De eerstvolgende Super Sunday is op zondag 5 maart en vangt aan om 13.00 uur.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×