(Foto's: Mimar Sinan Moskee, video: Robbert Beurse).

Oproep: 'Kachels in plaats van kleding voor Turkije en Syrië'

Bij de Turkse Mimar Sinan Moskee in de Kooi worden nog steeds massaal spullen gebracht voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. De tweede vrachtwagen vertrekt dinsdag uit Leiden naar het getroffen gebied en een derde vrachtwagen komt er ook nog wel, denkt Nedim Gul van de Turkse moskee.

Het inzamelen van hulpgoederen gebeurt nu alleen nog bij de moskee. Daar worden alle ingebrachte spullen eerst gesorteerd en gecontroleerd en daarna verpakt voor het transport.

De vrijwilligers beginnen ’s ochtends vroeg en gaan elke dag door tot ’s avonds laat. “Ik vind het echt indrukwekkend hoe hard de mensen hier werken”, zegt de Leidse burgemeester Henri Lenferink die maandagmiddag met de Turkse consul een bezoek bracht aan het centrale inzamelpunt.

Geen kleding
Het verzoek van de samenwerkende organisaties is om geen kleding meer te brengen. Daarvan is inmiddels meer dan genoeg ingezameld. Er is nu vooral behoefte aan zaken die de overlevenden helpen het koude winterweer te doorstaan. Kachels, generatoren, dekens, tenten en slaapzakken zijn zeer welkom. Ook aan EHBO-dozen en hygiëneproducten zoals luiers, maandverband en vochtige doekjes is nog veel behoefte.

De veiligheidsregio Hollands-Midden heeft ook een steentje bijgedragen. Hulpverleners maken deel uit van het Urban Search and Rescue Team (USAR) en zo’n veertig kachels die eerder werden gebruikt bij de COVID19-vaccinatielocaties zijn gedoneerd.

Leiden Maatschappij Inzameling aardbevingsslachtoffers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×