Cees Smit vertelt in de uitzending van Nieuws071 over het door hem geschreven verhalenboekje waarvan de opbrengst naar Oekraïense kinderen in Voorschoten gaat.

Duizenden euro's voor muziekproject Oekraïense kinderen in Voorschoten

Voorschotenaar Cees Smit heeft al meer dan vijfduizend euro opgehaald met de verkoop van een boekje dat hij eind vorig jaar liet uitgeven. “Ik had nog een aantal korte verhalen liggen en heb die aangepast en gebundeld”, vertelt Smit die meteen duizend exemplaren liet maken.

Dankzij sponsoring van supermarkt Hoogvliet die de drukkosten betaalde, kon de hele opbrengst naar het goede doel. Eerder zamelde hij al 65.000 euro in via de verkoop van drie verschillende boeken die hij sinds zijn pensionering schreef.

Dat goede doel zijn Oekraïense kinderen die in Voorschoten worden opgevangen en een jeugdkoor hebben gevormd. Smit wilde graag iets voor hen doen en schrijven gaat hem makkelijk af. Dus toen hij geld bijeen wilde krijgen voor de aanschaf van apparatuur waarmee de kinderen muziekoptredens konden  uitvoeren, hoefde hij ook niet lang na te denken over de manier waarop hij dat zou aanpakken.

Cees Smit vertelt in de uitzending bij Sleutelstad over de actie die in korte tijd 5.250 euro opbrengt voor kinderen uit Oekraïne die in Voorschoten worden opgevangen.

Sportmaterialen
Het boekje ‘Liefde, het bindmiddel voor vrede!’ heeft geen verkoopprijs. Mensen mogen zelf besluiten wat ze ervoor willen betalen. Dat leverde tot nu toe 5.250 euro op. “Daarvan hebben we voor ongeveer 3.000 euro spullen gekocht bij ‘Music All In’ in Noordwijk en we hebben ook nog een en ander van ze cadeau gehad”, vertelt de blinde auteur enthousiast. Er is dus nog geld over en dat heb ik in beheer gegeven aan de projectgroep van de gemeente die zich met de opvang van de vluchtelingen bezighoudt. Ze willen er onder andere sportmaterialen van kopen.”

Boekjes
Smit heeft nu nog ongeveer honderd boekjes over. Die moeten bij voorkeur ook nog worden verkocht, want dat levert zomaar nog eens 500 tot 1.000 euro op. De boekjes zijn bij Cees Smit zelf op te vragen door een mail te sturen aan cees.smit46@planet.nl.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×