(Foto: Leger des Heils)

Leger des Heils opent kledingwinkel in Haarlemmerstraat

Het Leger des Heils heeft een tweedehands & vintage kledingwinkel in de Haarlemmerstraat geopend. Het is de dertiende ‘ReShare Store’ van de organisatie. “In onze winkel vind je mooie kleding voor sociale prijzen”, meldt woordvoerder Linda van Engelen.

Directeur Retail & Marketing Michel Rosenquist van het  Leger des Heils ReShare is trots op de nieuwe winkel met betaalbare kleding voor iedereen. “Wij zijn er voor mensen met een smalle beurs, maar ook voor duurzaamheidsshoppers en vintageliefhebbers. Met de ReShare Store is het Leger des Heils midden in de samenleving aanwezig, en echt iedereen mag bij ons binnenlopen.”

Mens en milieu zijn volgens Rosenquist de belangrijkste drijfveren van de winkel. “Een groot deel van het interieur van de winkel is bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede materialen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Shoppen bij de ReShare Store levert ook een bijdrage aan een gezonder milieu. De productie van een kilo katoen kost zo’n 8.000 liter water en stoot 3,4 kilo CO2 uit. Door textiel te hergebruiken, worden deze grondstoffen bespaard.”

Tijdens openingstijden kunnen bezoekers ook kleding doneren in de winkel en zo bijdragen aan het goede doel. Ook mensen die op zoek zijn naar een leuke vrijwilligersbaan of gewoon graag een praatje maken met een bakje koffie erbij, zijn van harte welkom in de nieuwe winkel.

De winkel is gevestigd aan de Haarlemmerstraat 184 in Leiden.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×