Wielrenners van de Leidse Ren- en Toervereniging Swift. (Foto: Sleutelstad)

Oegstgeest krijgt officiële wielerronde voor jeugd op Koningsdag

Oegstgeest viert dit jaar de verjaardag van de koning met een ware wielerrace voor jongeren. In samenwerking met de Leidse Ren- en Toervereniging Swift organiseert de Oranjevereniging Oegstgeest verschillende rondes door het dorp. Jonge wielerfans kunnen zich opmaken voor een dag vol races.

“Pomp de bandjes maar vast op en vervang nog snel de remblokken, want Oegstgeest wordt dit jaar het decor van een heuse wielerronde”, waarschuwt de vereniging enthousiast. Met Koningsdag worden er naast de bekende feestelijkheden ook verschillende fietswedstrijden georganiseerd voor jonge wielrenners van 7 tot en met 17 jaar oud. Van tien uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds zullen de fietsers racen door het dorp.

Dit is de eerste officiële race die wordt georganiseerd in de gemeente. De Oranjevereniging Oegstgeest slaat hiervoor de handen ineen met de Leidse Ren- en Toervereniging Swift om de wedstrijden ook officieel te maken. De eerste wielerronde in Oegstgeest telt daardoor ook mee voor nationale kampioenschappen van de jeugd. Leden van de wielerbond kunnen zich zeven weken van tevoren, vanaf 9 maart, al inschrijven voor de koningsdagraces.

De ronde begint en eindigt t.h.v. Hofdijck 22. Eigendom van LRTV SWIFT Leiden

Nieuws Oegstgeest Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×