(Foto: Chris de Waard)

Leiden gaat rondslingerende fietsen op meer plekken verwijderen

Burgemeester Henri Lenferink heeft aangekondigd dat de gemeente Leiden het probleem van rondslingerende fietsen in het centrum van de stad wil aanpakken. Het plan omvat het afvoeren van fietswrakken, het verwijderen van achtergelaten weesfietsen op meer plaatsen en het ontwikkelen van beleid voor verkeerd gestalde fietsen.

Daarnaast zal de gemeente in gesprek gaan met onder andere bioscopen, studentenverenigingen en andere exploitanten en organisatoren van evenementen om dit probleem aan te pakken.

Het probleem van rondslingerende fietsen in het centrum van Leiden is al jaren een doorn in het oog van de gemeente en de bewoners. Fietsen worden her en der achtergelaten, zonder dat er aandacht wordt besteed aan de plaats van de fiets of de staat van de fiets. Dit zorgt voor onoverzichtelijke en onveilige situaties, en het is daarnaast ook nog eens niet bevorderlijk voor het aanzicht van de stad.

Burgemeester Lenferink wisselde met de gemeenteraad van gedachten over het beter beheersbaar maken van het probleem dar fietswrakken, weesfietsen en verkeerd gestalde fietsen veroorzaken.

Om dit probleem op te lossen, heeft de gemeente Leiden een aantal maatregelen genomen. Allereerst zal de gemeente fietswrakken afvoeren. Deze fietsen zijn vaak niet meer in staat om te worden gerepareerd en zorgen voor onnodige overlast in het straatbeeld. Daarnaast zal de gemeente meer plaatsen aanwijzen waar achtergelaten weesfietsen verwijderd kunnen worden. Dit moet ervoor zorgen dat er minder fietsen onnodig lang blijven staan en er meer ruimte ontstaat voor andere fietsen.

Ten derde zal de gemeente beleid ontwikkelen voor verkeerd gestalde fietsen. Dit beleid moet er onder andere voor zorgen dat er meer ruimte ontstaat op drukke plekken in het centrum van Leiden en dat fietsen op de juiste manier gestald worden. De gemeente zal hierover in gesprek gaan met diverse partijen, waaronder bioscopen, studentenverenigingen en andere exploitanten en organisatoren van evenementen.

Burgemeester Lenferink geeft aan dat de gemeente Leiden zich bewust is van de overlast die rondslingerende fietsen veroorzaken in het centrum van de stad en dat de gemeente er alles aan wil doen om dit probleem op te lossen. Hij roept bewoners op om hun steentje bij te dragen door hun fiets op de juiste manier te stallen en deze niet onnodig lang achter te laten op straat.

Met deze maatregelen hoopt de gemeente Leiden het probleem van rondslingerende fietsen in het centrum van de stad op te lossen en de veiligheid en het aanzicht van de stad te verbeteren.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×