(Foto's: Marja van Tilburg)

Yoast United te sterk voor ZZ Leiden: 72-80 voor de club uit Bemmel

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdagavond de vijfde nederlaag in het Nederlandse deel van de BNXT League geleden. De Leidse ploeg liet zich de kaas van het brood eten door het met hoge intensiteit spelende Yoast United uit Bemmel. Alleen vlak voor het rustsignaal kon Zorg en Zekerheid Leiden op voorsprong komen. Voor de rest liep de formatie van coach Doug Spradley constant achter de feiten aan. Het werd uiteindelijk 72-80 voor de ploeg van Paul Vervaeck.

In oktober had Zorg en Zekerheid Leiden het ook al lastig met Yoast United. Dankzij een zeer solide spelende Roeland Schaftenaar wist de Leidse ploeg destijds de beslissende run te slaan naar een 68-79 overwinning. Uitgerekend Schaftenaar kon vanwege een onwillige hamstring zaterdagavond niet in actie komen.

Coach Spradley was na afloop erg teleurgesteld. De hele week was er scherp getraind, maar daar was in de wedstrijd niets van te merken. Zorg en Zekerheid Leiden werd op agressie afgetroefd door Yoast United. Zo kon Levi maar liefst 9 aanvallende rebounds pakken (in totaal kwam de Amerikaan tot 15 rebounds). Aan Leidse zijde eindigde Venskus met 20 punten en 10 rebounds. Hammond was goed voor 16 punten.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×