Werkonderbreking gemeente Leiden. (Video: Robbert Beurse en Irma de Vries)

Leidse ambtenaren onderbreken werk voor betere arbeidsvoorwaarden

Ambtenaren in meerdere steden gaan deze week staken. Onder andere in Leiden vinden werkonderbrekingen plaats. Reden voor de acties is het uitblijven van een betere cao, waartoe FNV Overheid al enige tijd oproept. Naast Leiden wordt er deze week onder meer gestaakt in Amsterdam, Maastricht en Den Bosch.

In Leiden onderbreken ambtenaren dinsdag 21 februari van 11.00 tot 13.00 uur hun werk. Er vindt dan een bijeenkomst plaats op het Stadhuisplein, waarbij medewerkers een pamflet overhandigen aan wethouder Ashley North (personeelszaken). In dit pamflet roepen de gemeenteambtenaren het college van burgemeester en wethouders op de cao-eisen te steunen. Ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wordt gemaand om snel over de brug te komen. Iedereen die bij de gemeente Leiden werkt, wordt door de FNV opgeroepen in actie te komen.

Volgens de FNV is het onbegrijpelijk dat de VNG niet serieus ingaat op looneisen en wordt de actiebereidheid onder de leden daardoor steeds groter.

FNV-bestuurder Yntse Koenen in gesprek met Nieuws071-presentator Gerry van Bakel over de beweegredenen en verwachtingen van de werkonderbreking.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×