(Foto: Chris de Waard)

Wederom stakingen in streekvervoer: woensdag en vrijdag geen bussen

Het personeel van het streekvervoer Arriva legt komende woensdag en vrijdag opnieuw het werk neer. Dit is volgens Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer, het begin van een nieuwe reeks stakingen.

“De grens is bereikt voor de mensen in het streekvervoer. De werkdruk is te hoog door de onregelmatige roosters en krappe rittijden. Als er niks verandert, is dat heel slecht voor de toekomst van het openbaar vervoer”, aldus Van der Gaag. De tweedaagse staking volgt op de eerdere staking begin februari.

Ook eisen de partijen dat het salaris met de inflatie mee gaat stijgen. De FNV eist een loonsverhoging van 16,9 procent voor een cao voor een jaar, het CNV eist 14 procent verspreid over achttien maanden. Voorzitter van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) Fred Kagie liet vrijdag weten dat dit geld er niet is. Het loonbod van de VWOV bedraagt acht procent voor een jaar. De werkgevers zeggen dat de marges in het openbaar vervoer heel klein zijn, en dat veel vervoersbedrijven sinds corona verlies draaien.

Alternatief
Personeel van Arriva dat aangesloten is bij de FNV en CNV,  rijdt woensdag en vrijdag geen bussen. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de dienstregeling. Van te voren is niet te voorspellen welke ritten uitvallen. Tijdens de staking van begin deze maand reed ongeveer veertig procent van de bussen wel. De vakbonden adviseren reizigers woensdag en vrijdag thuis te werken of voor alternatief vervoer te zorgen. De treinen van de NS blijven wel rijden.

112 Sleutelstad Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×