Hoofdredacteur Chris de Waard gaat de komende tijd in gesprek met zijn collega Rudo Slappendel van Unity.NU. (Foto: Frans Wiersma)

Sleutelstad en Unity.NU willen één omroep vormen

Sleutelstad en Unity.NU gaan samen één streekomroep vormen voor de Leidse regio. Die intentie hebben de besturen van de twee omroepen uitgesproken. De komende periode gaan de twee uitvoeringsorganisaties nader met elkaar in gesprek.

Het proces wordt begeleid door de Stichting NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen), het samenwerkings- en coördinatieorgaan van de lokale publieke omroep in Nederland. Vanaf 2025 verandert ook de bekostiging van de streekomroepen. Er komt meer geld beschikbaar en de financiering gaat via de rijksbegroting lopen en niet meer via de gemeentes.


Robbert Beurse in gesprek met Chris de Waard over het samengaan van Sleutelstad en Unity.

De twee omroepen lopen met hun voornemen vooruit op de omvorming van de circa 230 lokale omroepen die ons land telt, naar ongeveer tachtig streekomroepen met ingang van 1 januari 2025. Het moet er toe leiden dat later dit jaar slechts één aanvraag wordt ingediend bij de komende aanwijzing voor lokale omroep in de Leidse regio.

De nieuw te vormen omroep moet zich gaan richten op het gebied waar Unity.NU en Sleutelstad nu actief zijn. Dat zijn de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×