(Foto: Chris de Waard)

V.V. Leidsche Boys houdt afscheidsfeest in Scheltema

Drie jaar geleden besloten de leden van voetbalvereniging V.V. De Leidsche Boys de club op te heffen. Een teruglopend ledenaantal en het door de gemeente Leiden opzeggen van het huurcontract van Sportpark De Vliet leidden tot dit besluit, waardoor de club na bijna honderd jaar ophield te bestaan. Toen werd er al gesproken over een groot feest om op gepaste wijze afscheid te kunnen nemen. En op zaterdag 25 maart komt het er daadwerkelijk van.

“Je kwam echt thuis als je de kantine binnenliep. Overdag, ’s avonds, zelfs ’s nachts. Sluitingstijden werden niet zo nauw genomen.” Zo omschrijft oud-lid John Streur het ‘familiegevoel’ dat heerste bij de Leidsche Boys. John was bijna vijftig jaar lid van de voetbalclub. “Voetbal was de bindende factor, maar er gebeurde veel meer. Er heerste echt een ons-kent-ons-sfeer.”

Oud-lid John Streur kwam in Sport071 vertellen over het slotfeest van VV Leidsche Boys.

Scheltema
Terugkijken op de opheffing bezorgt John een beetje een bittere nasmaak. “We hadden graag de honderd jaar gehaald en wat mij betreft had het best gekund. De twee velden en de kantine liggen er nog. Een hard gelag, maar achterom kijken heeft niet zoveel zin.” Het betekent ook dat het geplande slotfeest niet op hun oude terrein kan plaatsvinden. Als vervangende locatie is Scheltema gekozen. Het feest is exclusief voor oud-leden van de Leidsche Boys en begint om 19.00 uur. Onder meer Jordy van den Broek, Danny Plezier en Barry Badpak komen optreden.

Veel van de oud-leden, waaronder John, hebben op een andere plek onderdak gevonden. “De teams die nog over waren zijn naar Sporting Leiden gegaan. De zondagtak daar ís eigenlijk nu Leidsche Boys. Helaas zijn we wel een paar mensen kwijtgeraakt, waaronder een aantal vaste supporters die altijd kwamen kijken aan de Voorschoterweg. We hopen ze te kunnen begroeten op de 25e!”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×