Gemeenteraad Oegstgeest (Foto: Maxime Kok)

Ook Oegstgeest wil meer betaalbare woningen

Betaalbare huur- en koopwoningen, dat is waar de gemeente Oegstgeest zich op wil richten. Donderdagavond heeft de gemeenteraad zijn visie op het woningtekort besproken. Het streven is: meer sociale huurwoningen en doorstroommogelijkheden naar goedkope koopwoningen.

Het landelijke woningtekort wordt ook in de gemeente Oegstgeest gevoeld. Daarom heeft de gemeenteraad donderdagavond gedebatteerd over de prioriteiten binnen het beleid. Regionaal zijn hier afspraken over gemaakt, zoals ook over de verdeling van woonwagens, maar de gemeente heeft hiermee benadrukt wat van belang is voor Oegstgeest en diens inwoners.

De focus ligt op de bouw van betaalbare woningen. Bij nieuwbouwprojecten worden sociale huurwoningen gebouwd (30 procent) en een deel bestemd voor middeninkomens (35 procent). Op deze manier wil de gemeente het grote probleem in de sociale huursector proberen te verlichten en de doorstroom van sociale huur naar grotere huurwoningen of koopwoningen bevorderen.

Wethouder Elfred Bus over de plannen voor woningbouw in Oegstgeest.

Om deze plannen te realiseren wil de gemeente hard aan de slag: tegen 2030 moeten er nog heel wat woningen gebouwd worden. Dit betekent dat er tussen nu en 2030 ook veel sociale huurwoningen worden toegevoegd aan het aanbod in Oegstgeest. Daarnaast hoopt de gemeente dat de nieuwbouw in het middensegment scheefwoners, mensen in de sociale huur die hier teveel voor verdienen, motiveert om door te verhuizen.

Oegstgeest Politiek huis sociale huur

Meer in dossier huis

Meer in dossier huis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×