Omslag van het boek

Nieuw boek helpt kinderen om grote mensen te begrijpen

Er zijn kasten vol boeken die ouders helpen om kinderen te begrijpen en met tips hoe je met ze moet omgaan. Omgekeerd zijn er geen boeken die kinderen helpen om grote mensen beter te begrijpen. De Leidse journaliste Julie de Graaf vond dat daar wat aan gedaan moest worden.

Op 5 maart presenteert ze in boekhandel Kooyker van 12.00 tot 13.00 uur ‘Het geweldige Grote Mensenboek’ voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Ze omschrijft het zelf als een handboek voor nieuwsgierige kinderen die willen weten waarom grote mensen nooit meer buitenspelen, zeuren dat jij je groente moet eten en zelf stiekem chips pakken als jij op bed ligt.

Kindertelefoon
Julie de Graaf vertelt bij Cultuur071 dat ze geïnspireerd was door de vragen van haar eigen kinderen en haar jarenlange werk bij de Kindertelefoon. Ze wilde een boek schrijven dat helder uitlegt waarom grote mensen kunnen zeuren, niet altijd zeggen wat ze bedoelen, niet meer spelen, en af en toe even helemaal geen tijd voor je hebben.

Allemaal zodat kinderen het beter kunnen begrijpen als hun ouders bijvoorbeeld inconsequent of boos zijn, of je maar beperkte ‘schermtijd’ geven terwijl ze zelf de hele dag op hun telefoon zitten.

Slijmtips
Tussen de uitleg staan allerhande tips. Soms serieus, hoe je met ruzie kunt omgaan, en soms geniepig of grappig, zoals tips hoe je het beste bij je ouders kunt slijmen om iets gedaan te krijgen.

De illustraties van Wendy Panders passen goed bij de vrolijke toon en de ironische grapjes in het boek. Toepasselijk kun je tijdens de boekpresentatie op 5 maart een Grote Mensen Bingo spelen: een bingo van gekke dingen die grote mensen normaal vinden.

 

Cultuur Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×