Mitchell Wiegand Bruss, fractievoorzitter van Studenten voor Leiden. (Foto: Sleutelstad)

Studenten voor Leiden pleit voor diverser nachtleven

Een uitgebreider en diverser nachtleven, en een kritische blik naar de gemeentelijke regels hieromtrent. Partij Studenten voor Leiden voelt een groeiende behoefte aan mogelijkheden het Leids nachtleven te verruimen, en verlangt van het Leids college een zogeheten Nachtvisie. Als eerste stap daartoe heeft de partij schriftelijke vragen hierover bij het college ingediend.

De timing is niet toevallig – vorige week presenteerde de gemeente Utrecht zo’n Nachtvisie. “Leiden heeft een verspreid en versnipperd nachtleven, een Nachtvisie moet ertoe leiden dat er gestuurd gaat worden op een diverser aanbod in de stad”, zegt fractievoorzitter Mitchell Wiegand Bruss in Nieuws071. “Dat bestaat nu vooral uit een cultuur van studenten en kroegen die om 1.00 uur sluiten. We kunnen in de stad echt stappen maken naar een mooier en diverser nachtleven.”

Fractievoorzitter Mitchell Wiegand Bruss (SvL) in Nieuws071 over een Leidse Nachtvisie.

Wibar
Is er ruimte voor en behoefte aan nachtclubs in Leiden? Wiegand Bruss is overtuigd van wel. “Kijk naar de Wibar, een heel mooi voorbeeld van geslaagde nachtcultuur. Wij gaan nu met een aantal partijen – GroenLinks, D66 en de PvdA – een voorstel indienen om de Wibar een permanente plek te geven.”

Daarna wil SvL via een enquête de behoefte peilen in Leiden. Ook heeft de partij de wens het nachtleven beter te concentreren in de stad, en de sluitingstijden te versoepelen.

Overlast
Gaat een groter en breder aanbod aan nachtelijke activiteiten niet tot meer overlast leiden? “Als wij continu nadenken over de negatieve kanten van het nachtleven, bereiken we niks. Maar zo’n nachtvisie is er juist voor dat ook die zorgen centraal geregeld gaan worden, en dat bezwaren beter meegenomen kunnen worden.”

 

 

Leiden Nieuws Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×