Arjan Heijl en Hans Oudshoorn over Jan Steen in Warmond bij Cultuur071

Stichting wil van Warmond Jan Steen-dorp maken

Een echte Jan Steen-beleving in Warmond, dat is het doel van de stichting Jan Steendorp Warmond. De 17e-eeuwse schilder die bekend werd door zijn drukke schilderijen vol vrolijke mensen en rommelige interieurs, woonde en werkte een paar jaar in Warmond. Hij schilderde daar onder anderen een portret van de dochter van de Baron van Wassenaar met op de achtergrond het vroegere kasteel Oud-Teylingen.

In Warmond is al het nodige rondom Jan Steen te zien en te doen. Bij de plek waar Jan Steen woonde staat een beeld van de schilder, gemaakt door de Leidse beeldhouwer Jeroen Spijker.  Er is een Jan Steen-wandeling en rondleiding langs allerhande plekken waar relevante schilderijen op de muren van de huizen te zien zijn. En er is een speurtocht voor kinderen.

De wens is om hier een echte ‘Jan Steen Experience’ aan toe te voegen, vertelt voorzitter Arjan Heijl bij Cultuur071. “Het scenario ligt al klaar.” Het moet een beleving worden in de stijl van de Young Rembrandt Studio in Leiden. En er zullen nog meer activiteiten volgen, want in 2026 is het 400 jaar geleden dat Jan Steen werd geboren.

Het beeld van Jan Steen in Warmond. (Foto: Annan Verboom)

 

 

Cultuur Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×