Bassischool Het Avontuur zamelde met allerlei verschillende acties geld in voor Giro 555. (Video: Robbert Beurse en Irma de Vries, foto's: Cindy Steenbakker)

Basisschool Het Avontuur zamelt meer dan 11.000 euro in met 555-challenge

Basisschool Het Avontuur in Zoeterwoude heeft geld ingezameld voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Een week lang werd er aandacht besteed aan een ‘555-challenge’ en op allerlei verschillende manieren geld opgehaald voor Giro 555. Er werd een eindbedrag van 11.017,57 euro opgehaald

In een nieuwsbrief laat de school weten in de stoutste dromen niet had durven hopen zo’n groot bedrag binnen te halen. “De kinderen zijn enorm gaan brainstormen. Er werden bijvoorbeeld koekjes gebakken, een sponsorloop gehouden en een rommelmarkt georganiseerd”, vertelt Cindy Steenbakker namens de school. Ook stonden er elke dag DJ’s op het plein, waar je in ruil voor een kleine donatie een nummer kon aanvragen. Op woensdag bezochten twee leerlingen het gemeentehuis, om daar cakejes te verkopen. Burgemeester van Trigt laat weten ongelofelijk trots te zijn: “Als kinderen op deze leeftijd al zo betrokken zijn, kun je alleen maar blij zijn.”

Naast het inzamelen van geld heeft de school ook een gedachtenmuur gemaakt waar leerlingen berichten kunnen opschrijven naar slachtoffers van de aardbevingen. Volgens Cindy Steenbakker leeft het enorm onder de kinderen: “Ze zien het op het jeugdjournaal en we beginnen dagelijks met het nieuws. Ze krijgen mee wat voor verschrikkelijke ramp het is en zijn enorm gemotiveerd om een steentje bij te dragen.”

Maatschappij Onderwijs Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×