Maaike van de Pavoordt wacht geconcentreerd op de service van haar opponente. (Foto: Wim de Leeuw)

Twee keer verlies voor Scylla in de eredivisie

Zowel de mannen als de vrouwen konden er geen overwinning uitslepen dit weekend, al was het verlies voor de vrouwen nipt. Volgend weekend moeten er meer punten gepakt worden om play-offs veilig te stellen.

De nederlaag van de mannen vorige week was dramatisch met 7-0 tegen Combilo TOGB 1 uit Berkel Rodenrijs. Dit weekend wilden Joey Boekkooi, Gerard Bakker en Borja Sanchez Lopez het graag goed maken. Maar de 6-1 die het Leidse team aan zijn broek kreeg van Taverzo 2, gaf geen reden tot juichen. Alleen de afsluitende dubbel van Sanchez Lopez en Bakker wisten de Leidenaren te winnen.

De eerste zes partijen gingen allemaal naar de Zoetermeerse selectie. Niet dat Scylla geen tegenstand bood, maar omdat de mannen van Taverzo meestal aan het langste eind trokken als het om punten maken ging. Boekkooi, Bakker en Sanchez Lopez hielden over het algemeen de spanning er goed in, maar waren niet in staat games te winnen. Laat staan een partij.

Vrouwen
De vrouwen deden het beter tegen Dozy Den Helder. Dozy Den Helder grossiert sinds 2011 in landstitels. Door het vertrek vorig jaar van international Shuo Han Men is Den Helder echter niet meer de topfavoriet voor het kampioenschap. Dat is VTV uit Nieuwegein, de regerend landskampioen. Maar Den Helder is nog altijd een geduchte tegenstander met Ana Gogorita als kopvrouw.

Zowel Marie Depuydt als Maaike van de Pavoordt werden door Gogorita op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Op hun beurt bezorgden de Leidse vrouwen de jonge Tanya Misconi van Den Helder twee verliespartijen. Zowel Van de Pavoordt als Fang Ning Chen Chen wisten haar te verslaan. Omdat Youke Gunsing van Chen Chen verloor, maar van Depuydt wist te winnen, werd het 3-3. Het dubbelspel viel weer de kant op van Den Helder.

Super Sunday
Door de nipte 4-3 nederlaag hebben de Scylla-vrouwen nog alle kans om de play-offs te halen. VTV lijkt daarin al zeker en hekkensluiter Disnierats kansloos, maar alle andere teams hebben plaatsing in eigen hand. Voor Scylla zal dit dan aanstaande zondag moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen het Limburgse Westa, een naaste concurrent. Op deze Super Sunday spelen de Leidse vrouwen om 13.00 uur. Op hetzelfde tijdstip spelen ook de mannen van Scylla een belangrijke thuiswedstrijd. Om handhaving in de eredivisie te bewerkstelligen, moeten er tegen Klimaatgroep Stars punten gepakt worden.

 

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×