Als het aan de tienjarige Jurre ligt, komt er sowieso een freerun-parcours. "Want dat is de allerleukste sport die er bestaat." (Foto: Chris de Waard)

Buurt denkt mee over Sportpark de Mors

Tijdens een inloopbijeenkomst in het ECC Leiden aan de Haagse Schouwweg konden belangstellenden hun ideeën aandragen voor de invulling van een programma aan ongebonden sporten in het gebied in de Hoge Mors. Dat is nu nog vooral het domein van voetballers en rugbyers. En van Gymsport Leiden dat vooralsnog de hoofdgebruiker is van de waarschijnlijk te slopen 3 Octoberhal.

Bij de herinrichting van Sportpark De Mors krijgt rugbyvereniging DIOK een derde rugbyveld en komt er een extra kunstgrasveld voor DoCoS als compensatie. Over enkele jaren verhuist ook de gemeentelijke Steenwisselplaats naar de Kenauweg, waardoor ruimte ontstaat voor het vergroten van het hoofdveld van DIOK. Ook krijgen ongebonden sporters daar een plek. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld een calisthenicspark, een skatebaan en een freerun-parcours, maar ook een ASM-veld zou er een plek kunnen krijgen.

Omwonenden pleiten vooral voor meer groen. Ook willen ze graag dat het sportpark het open karakter behoud met fiets en wandelpaden, zodat je er doorheen kunt in plaats van alleen helemaal buiten de velden om.

Chris de Waard was bij de inloopavond aanwezig en sprak met verschillende betrokkenen. 

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×