(Foto: Chris de Waard)

Sauna Thermen 5 mei gaat sluiten

Na 42 jaar valt het doek voor de bekendste sauna van Leiden. Sauna Thermen 5 mei aan de Telderskade sluit op 30 april definitief de deuren. Het gebouw wordt gesloopt en maakt plaats voor woningbouw.

De sauna vormt samen met het gemeentelijke 5 mei zwembad één geheel. Het zwembad is aan het einde van zijn levensduur en gaat sluiten. In plaats daarvan opent na de zomer het nieuwe binnenbad De Vliet aan de Voorschoterweg. Het nieuwe zwembad maakt daar deel uit van een complex waarin ook de nieuwe ijshal met onder andere een 250 meter lange schaatsbaan is opgenomen. Ernaast blijft buitenbad de Vliet behouden.

De panden van het oude zwembad en het saunacomplex worden net als de naastgelegen Vijf Meihal gesloopt. Ze maken de komende jaren plaats voor woningbouw.

“Na jarenlange gesprekken zijn we er in goed overleg uitgekomen en heeft de gemeente ons overgenomen”, zo meldt het saunabedrijf op hun website. Tot het laatste moment blijft Sauna Thermen 5 mei gewoon open en is het business as ususal. “Onze gasten een heerlijke dag of avond uit bezorgen, is ons doel altijd geweest en daar gaan we tot de laatste dag mee door.” Alleen op de dag van de sluiting is het bedrijf uitsluitend open voor genodigden.

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×