(Foto: Frans Wiersma)

Optocht tegen bouwplannen Vlietland

Verschillende politieke partijen en organisaties organiseren zondag 12 maart een ‘demonstratieve optocht’ in Vlietland Noord. De boodschap van het protest is ‘Vlietland moet groen en open blijven’. Het is gericht tegen de komst van honderden recreatiewoningen.

Een van de organisatoren is GroenLinks. “De plannen voor een park met recreatievilla’s in Vlietland Noord hebben terecht veel stof doen opwaaien. In onze eigen gemeente, maar ook in Voorschoten en in Leiden”, zegt Natalie van Weers, de fractievoorzitter van GroenLinks in Leidschendam-Voorburg. “Het bestemmingsplan gaat volgens ons ten koste van natuur en water en van de recreatiemogelijkheden van de inwoners van onze regio, die er graag en veel komen.”

Naast GroenLinks zijn ook SP, Water Natuurlijk, Vrienden van Vlietland en Burgerinitiatief Vlietland bij de demonstratie betrokken. Die begint om 15.00 uur bij het Karperpad in Voorschoten.

Dutch Lake Residence zoals het plan heet, is een vakantiepark met 222 recreatiewoningen tot 120 vierkante meter groot, 569 parkeerplaatsen, een restaurant en een bedrijfswoning.

Leiden Regio Voorschoten Dutch Lake Residence - Vlietland


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×